Най-после дойде времето да напиша няколко реда и за „пътешествието“ по северното черноморие и концертите от Калиакра рок фест.
Всичко започна на 30-ти юни в 4:00ч., когато потеглихме към морето. Малко преди обяд пристигнахме в Балчик и решихме да разгледаме ботаническата градина и двореца. Аз не бях ходил там и определено доста ми хареса. След това стигнахме и до Камен бряг и разпънахме палатките малко по встрани от лудницата. Разходихме се до началото на Яйлата и след няколко взаимни неуспешни опита успях да се свържа с Теди и първите му думи бяха „Идвайте, че не можем да изядем рибата.“:-) Та ходихме да ядем прясна риба, която беше направо уникално добра. Особено си харесах сафрида. Легнахме си за малко и в 5:00ч. станахме да посрещаме слънцето. С Ели и Ира отидохме до сцената, но тази година беше такава лудница, че не се виждаше почти нищо на сцената, та послушахме July Morning в изпълнение на John Lawton С БТР и отидохме доколкото можеше близо до ръба на скалата, за да видим по-добре изгрева. Направих няколко снимки и отидохме да си доспим, но не се получи понеже след 7:30ч. вече в палатките става такава сауна, че няма как да се спи.

Балчик - Дворецът

Балчик - Дворецът

Камен бряг - Изгревът

Камен бряг - Изгревът

Настана крайно време да стигнем и до морето, та след слизане по камънаците стигнахме до водата. Киснахме там почти целият ден, та аз по едно време заспах на слънце и успях да изгоря на няколко фигурки там дето не бях успял да се намажа като хората с плажното си масло 50-ти фактор. Дойде време и за първият концерт, та потеглихме към Каварна. Там след чакане, за да ни сложат лентите, с Ели и Ира влязохме и малко след това се появи Lauren Harris. За малко да заспя, добре че поне гледката що годе беше добра, та поснимах малко. ;-) След това най-после се появиха и Motley Crue. Те обаче не са от групите които харесвам, а и бяхме малко по напред и направо ни разтрисаше вътрешностите не особено добрия звук, та поснимах малко и отидохме назад. Аз си взех бира, излегнах се на тревата и оттам доизгледах/доизслушах концерта. Това за капак беше и най-краткият концерт на който съм бил. Motley Crue свириха малко повече от час и 20 минути.
Motley Crue setlist:
01. Kickstart My Heart
02. Wild Side
03. Shout at the Devil
04. Saints of Los Angelis
05. Guitar Solo: Mick Mars
06. Live Wire
07. Mutherfucker of the Year
08. Don’t Go Away Mad (Just Go Away)
09. Same Ol’ Situation (S.O.S.)
10. Primal Scream
11. Girls, Girls, Girls
12. Dr. Feelgood
Encore:
13. Home Sweet Home
На другият ден ходихме до Тюленово в нещо като малка пещера. Някои се гмуркаха, а аз спах на сянка. После отидохме до една мидена ферма с ресторант. Такова чудо не бях виждал никъде. Седнахме на маса още не отсервирана, така седяхме поне 20 минути – никакво внимание. Специално обърнахме внимание на една от сервитьорките, че сме там. Единствената реакция беше, че след 15 минути разчистиха съседната маса до нас, на която нямаше никой. Малко след това пак обърнахме внимание, че сме там – никаква реакция освен, че след 10 минути седнаха други хора на разчистената маса до нас и им донесоха менюта и поръчаха. Така след като загубихме повече от час си тръгнахме бесни. От там направо потеглихме за Каварна. Забрах брат ми, който тамън беше пристигнал, от автогарата и с Ели, Ира и този път и другото Ели влязохме в стадиона. Първи точно навреме на сцената се появиха Edguy. Макар че, още беше светло и имаха няма и 45 минути, дадоха всичко от себе си. Изпълниха цели 3 песни от последния си албум „Tinnitus Sanctus“ – Dead or Rock, Speedhoven и Ministry of Saints, при условие, че общо изпълниха 7. Tobi се избъзика с Австрийските авиолинии понеже им загубили част от багажа, включително и знамената на които пише „Edguy“ и „Bulgaria rules!“, като каза на няколко пъти да не пътуваме с тях. И за съжаление приключиха набързо.
Edguy setlist:
01. Dead or Rock
02. Speedhoven
03. Lavatory Love Machine
04. Мandrake
05. Superheroes
06. Ministry of Saints
07. King of Fools
Тамън вече не ме свърташе на едно място, чаках да се появи на сцената любимата ми група Blind Guardian и най-изненадващо те се появиха само след малко повече от 10 минути след Edguy. Първоначално не можаш да позная Hansi. Гледам появяват се Oli, Frederik, Marcus, Andre и по средата някакъв с 2см коса. ;-) Такъв не го бях виждал досега. Започнаха с Time Stands Still, преминаха през Born in a Mourning Hall и Nightfall и щях направо да припадна от кеф, изпълниха Traveler in Time. Малко след това последва и нова изненада Sacred. Накрая направо ни „закопаха“ с Valhalla, Imaginations и Mirror Mirror. За съжаление и те имаха само 1 час и приключиха без бис, но аз пак бях много щастлив, за втори път видях/чух на живо любимата си група.
Blind Guardian setlist:
01. War of Wrath (Intro)
02. Time Stands Still (At the Iron Hill)
03. Born in a Mourning Hall
04. Nightfall
05. Traveler in Time
06. Turn the Page
07. Script for My Requiem
08. Sacred (from Game „Sacred II“)
09. Valhalla
10. Imaginations from the Other Side
11. Mirror Mirror
После пак след неочаквано кратка пауза (е как да не повярва човек на лафовете за прословутата германска точност ;-) се появиха на сцената и Scorpions. Не бях ги виждал на живо от 1993г., но съществена разлика нямаше. Започнаха с Coming Home, минаха през The Zoo и Blackout (любимата ми тяхна песен, за мое голямо удоволствие) и завършиха с Big City Nights. Разбира се те имаха и бис Still Loving You, Wind of Change (тук вече ме приспаха) и накрая Rock You Like a Hurricane (добре, че тук ме посъбудиха ;-).
Scorpions setlist:
01. Coming Home
02. Loving You Sunday Morning
03. Is There Anybody Out There
04. Make It Real
05. The Zoo
06. Coast to Coast
07. Send Me an Angel
08. Holiday
09. 321
10. Tease Me, Please Me
11. Bad Boys Running Wild
12. Drum Solo: Kottak Attack
13. Blackout
14. Big City Nights
Encore:
15. Still Loving You
16. Wind of Change
17. Rock You Like a Hurricane

Edguy

Edguy

Scorpions

Scorpions

Hansi

Hansi

Blind Guardian

Blind Guardian

На другият ден закарахме брат ми до Каварна да си хване рейса и по късно се разходихме из Яйлата. Аз, двете Ели-та и Ира се разходихме по навътре за да видим скалните жилища и църква, а другите направо отидоха на плажа. Накрая дойде време и да потегляме за Каварна за последния концерт. Тази вечер пак бяхме само аз, Ели и Ира. Първи се появиха на сцената Cynyc. Нямах никаква представа за тях, но останах с доста добри впечатления от тях. Накрая дойде и времето на Dream Theater. Това ми беше първият път в който ги виждам/чувам на живо (предишният път ги изпуснах по обективни причини;-) и останах доста впечатлен колко добре звучат на живо. Започнаха с In the Presence of Enemies, минаха през A Nightmare to Remember и завършиха с As I Am. Разбира се и те имаха бис, който беше сборка от някои от най-добрите им песни които не изпълниха този път. За мое голямо съжаление не изпълниха Pull Me Under.
Dream Theater setlist:
01. Intro („Psycho“ Theme)
02. In the Presence of Enemies – Part I
03. Beyond This Life
04. Panic Attack
05. A Nightmare to Remember
06. Hollow Years
07. Constant Motion
08. Erotomania
09. Voices
10. A Rite of Passage
11. The Spirit Carries On
12. As I Am
Encore:
13. Metropolis Part I/Learning to Live/A Change of Seasons Part VI-The Crimson Sunset/A Fortune in Lies

Dream Theater

Dream Theater

Dream Theater

Dream Theater

В събота отидохме най-после на хубав плаж на Шабла, но за съжаление по обяд времето се развали и решихме да отскочим до Румъния. Отидохме до първото селце след границата Vama Veche, поразходихме по плажа, порагледахме и се запътихме към Камен бряг, където Ели и Ира с голям ентусиазъм ;-) браха зелени смокини за сладко.
В неделя рано-рано ни събудиха вятър и дъжд и събрахме палатките и целия панаир въобще и потеглихме към София.
Повече снимки можете да видите в галерията ми.

Напишете коментар