След много чудене, накрая реших и аз да отида на концерта на Faith No More и да изкарам още едно море. Та всичко започна на 14-ти август сутринта когато потеглихме към Поморие, където имахме резервация и следобяд пристигнахме. Посетихме за малко плажа, хапнахме и потеглихме за Бургас. И там настана голямото блъскане за да влезем на концерта, но все пак успяхме да влезем на време. Faith No More бяха просто великолепни, като за това спомогна и доста доброто озвучаване. Макар че, не са ми от най-любимите групи успях да разпозная цели 5 песни, т.е. всички техни песни които аз най-харесвам. Като се започне с From Out of Nowhere, мине се през Epic и се завърши с Be Aggressive, Ashes to Ashes и Just a Man.
Setlist:
1. Reunited (Peaches & Herb cover)
2. From Out of Nowhere
3. Land of Sunshine
4. Caffeine
5. Evidence
6. Surprise! You’re Dead!
7. Last Cup of Sorrow
8. Cuckoo for Caca
9. Easy (Commodores cover)
10. Epic
11. Midlife Crisis
12. I Started a Joke (Bee Gees cover)
13. Let’s Lynch the Landlord (Dead Kennedys cover)
14. The Gentle Art of Making Enemies
15. Be Aggressive
16. Ashes to Ashes
17. Just a Man
Encore:
18. Chariots of Fire/Stripsearch
19. We Care a Lot

Faith No More

Faith No More

На следващият ден аз до обяд спах докато другите бяха на плаж. След това хапнахме и отидохме с Ели и още една девойка до тракийската куполна гробница, докато другите отидоха пак на плаж. Гробницата определено е доста забележителна. Доста е голяма и в средата има куха колона, каквато не бях виждал никъде досега.

Тракийската куполна гробница

Тракийската куполна гробница

След гробницата разгледахме и манастира „Св.Георги“. Най-забележителното поне за мен там е камбанарията с аязмото в основата си. После посетихме музея на солта, където с Ели си взехме печати. Определено не е нещо кой знае колко впечатляващо, но определено е направен добре и има и какво да се види. Накрая намерихме и другите на плажа и направихме една половин часова обиколка с кораб, хапнахме, поразходихме се и се прибрахме.

Поморие - Старият град при залез

Поморие - Старият град при залез

На другият ден сутринта отидохме до плажа в стария град, после изпратихме едната част които си тръгваха и с Вальо, Севдо и Нина потеглихме към Градина. За разлика от Поморие, където открая не можеше да се изгази от водорасли тук морето беше направо идеално. Вечерта хапнахме и се видяхме и с Румен и Перла в една кръчма в Черноморец. Разходиме се из Черноморец и накрая потеглихме към Поморие. В понеделник сутрината другите отидоха на плажа в стария град, а аз използвах момента да посетя Историческият музей, който не е особено голям, но определено има какво да се види. След обяд потеглихме към София, като спряхме само на Shell-а на Пазарджик, където хапнахме страхотно в една малко скрита кръчма дето ни заведе Севдо.
Повече снимки може да видите в галерията ми тук.

Напишете коментар