КонцертиRAGE и Sabaton в София

Публикувано от: Валери в Концерти Добавяне на коментари

Вече имам една мечта по-малко – видях Rage на живо и Sabaton за първи път с headline концерт.
Всичко започна на before party-то със Sabaton в петък в Спорко. Бяха посрещнати подобаващо с хляб и сол. Бяха им подготвили „Sabaton-ско“ буренце с ракия, a аз им подарих „Sabaton-ски“ макет на танк и книгата „Balkan War 1912-1913“. После си взехме автографи от тях, снимахме се с тях, пихме с тях. ;-) Получи се страхотно before party с една камара изпълнения. Най-хубавото обаче беше, че се запознах най-после с хората от Panzer Battalion Bulgaria.
Най-после дойде и D-Day, на който първо трябваше с Ели да ходим и на сватба. Сватбата мина прекрасно. Обаче Ели се чу с Ира и тя каза, че няма да идва понеже има проблем с крак. Добре, че подсетих Ели, че е с колата и може да я вземем от тях и да я върнем. ;-) Накрая стигнахме до залата, влязохме доста бързо, намерихме се и с брат ми и не много след това започна „касапницата“, както се очакваше с „Thiiiis is Ghoooooost Division and we are Sabaaaatoooon!“. Sabaton са просто уникални. Страхотно ме изненадаха, когато чух „Into the Motherland…“, т.е. Panzercampf. Тук вече направо се разпаднах. Тази песен, особено на живо е нещо невероятно. Добре че оцелях, понеже за накрая разбира се имаше и Primo Victoria и Metal Machine/Metal Crüe, с които завърши още един феноменален концерт на Sabaton.
Sabaton setlist:
1. Ghost Division
2. The Art of War
3. Panzer Battalion
4. Cliffs of Gallipoli
5. Attero Dominatus
6. The Price of a Mile
7. Into the Fire
8. Wolfpack
9. 40:1
10. Panzercampf
11. Union (Slopes of St. Benedict)
12. A Light in the Black
13. Primo Victoria
14. Metal Machine/Metal Crüe

JoakimOskar и Daniel Myhr
След това обаче следваше нещо, което чаках цели 21 години – Rage  на живо в България. Голямото чакане обаче си струваше. Направиха страхотно шоу. Не че се изненадах. ;-) Започнаха с Carved in Stone, преминаха през Black in Mind и занемях – започна Don’t Fear the Winter. Това определено не го очаквах. Щяха да ме иненадат повече само, ако бяха изпълнили Light into the Darkness. ;-) Изпълниха From the Cradle to the „fucking“ Grave както каза Peavy, War of Worlds и накрая дойде време и за бис, който за моя голяма изненада беше само Soundchaser. Това определено беше малко тъпо. Личеше им, че не очакваха да бъдат толкова добре приети, но все пак за бис изпълниха само една песен. Аз не можех да си представя концерт на Rage без Sent by the Devil, но все пак ми се наложи не само да си го представя, но и да го видя на живо. :-( Като изключим това се получи страхотен концерт.
RAGE setlist:
1. Carved in Stone (from „Carved in Stone“ 2008)
2. Higher Than the Sky (from „End of All Days“ 1996)
3. Set This World on Fire (from „Unity“ 2002)
4. All I Want (from „Unity“ 2002)
5. Black in Mind (from „Black in Mind“ 1995)
6. Enough is Enough (from „Trapped“ 1992)
7. Don’t Fear the Winter (from „Perfect Man“ 1988)
8. Great Old Ones (from „Soundchaser“ 2003)
9. From the Cradle to the Grave (from „XIII“ 1998)
10. Paint the Devil on the Wall (from „Welcome to the Other Side“ 2001)
11. Gentle Murders (from „Carved in Stone“ 2008)
12. Down (from „Unity“ 2002)
Excerpt of Suite Lingua Mortis (from „Speak of the Dead“ 2006)
13. Innocent
14. No Regrets

15. War of Worlds (from „Soundchaser“ 2003)
Encore:
16. Soundchaser (from „Soundchaser“ 2003)

Peavy и VictorRage
Това обаче не беше всичко. Върнахме Ира до тях и с брат ми и Ели, отидохме в The Black Lodge за after party-то. Успяхме да влезем доста бързо. Нямаше чак толкова много хора, колкото очаквах да има и малко след един се появиха и Rage и Sabaton. След малко чакане се добрахме с Ели до Peavy, Victor и Andre. Взех си автографи, снимах се с тях и им подарих подаръците. Peavy се изненада, че някой му подарява нещо и попита какво е, аз му казах да погледне и той като видя фосфоресциращия скелет, започна веднага да го сглобява. :-) Andre беше много интересен, като му казах че това е малък подарък за него и той погледна в плика и зяпна като видя нещо да се розовее. :-) После като видя, че не е точно за него, а за първото Rage бебе, т.е. малката му дъщеря, направо за известно време остана „без думи“. Тук определено уцелих в десетката с подаръка. ;-) Само с Victor можеше да измисля нещо по смислено, понеже като му подарих малкия макета на кола, той изтърси „Another one“, но все пак и той беше доволен, а аз много повече. ;-) Накрая малко поговорихме с Rikard и вече тотално скапани тръгнахме да се прибираме. Така завърши едно от най-хубавите ми преживявания благодарение на страхотните музиканти и хора Joakim, Pär, Rikard, Oskar, Daniel, Daniel, Peavy, Victor и Andre. Разбира се и благодарение на Ели, Ира, брат ми и всички от Panzer Battalion Bulgaria.

Аз с Daniel Mullback и JoakimАз и Ели с PeavyПовече снимки може да видите в галерията ми тук.

Напишете коментар