КонцертиStratovarius в София

Публикувано от: Валери в Концерти Добавяне на коментари

Вчера за първи път най-после чух/видях и Stratovarius на живо. Малко след 19:30ч. успяхме да се съберем пред залата (добре че никой не закъсня много, че иначе щяхме да умрем от студ, беше -14 градуса). Малко след като влязохме в 19:45ч. т.е. 15 минути по-рано започнаха кипърците от Winter’s Verge. Оказаха се доста прилична група с подобен на Stratovarius стил и съответно доста подходяща за подгряваща на Stratovarius. След това на сцената се появиха и Tracedawn, които за моя голяма изненада се оказаха доста добра melodic death група. Накараха ме да им прослушам всичко което са издали до момента. Добре, че не е кой знае колко. ;-)
Някъде към 21:45ч. се чу въведението на Destiny и аз вече бях много щастлив, това е една от любимите ми техни песни. След това продължиха с популярната Hunting High and Low, преминаха и през The Kiss of Judas, Deep Unknown от новият им албум, Against The Wind преди която Timo изръси, че при тях във Финландия е -20 градуса по това време и е очаквал толкова на юг при нас да сме по плажовете, а то се оказало същото като при тях. ;-) Да беше дошъл на Нова година, то тогава наистина си беше за плаж. ;-) Между другото Timo беше научил няколко реплики на български направо перфектно и през цялото време ръсеше нещо на направо чист наш роден език. Определено досега никой не се е справял толкова добре с българския, но все пак като се има впредвид кой е не се учудих особено. После последва Eagleheart и след като повикахме малко излязоха за биса, който се състоеше от Forever, Father Time и стандартната за бис Black Diamond. Така завърши още един доста добър концерт на родна земя. Трябва да отбележа добрата организация, влизаше се бързо, имаше гардероб и т.н. всичко както си му е редът. Накрая по традиция с Вальо, Ели и брат ми се запътихме към малкия „Дивак“.
P.S. На концерта си купих доста изгодно picture vinyl на едноименният им албум. Много обичам да намирам такива неща в мърчандайза по концерти. Особено и когато са на толкова добра цена. ;-)
Малко повече снимки можете да видите в галерията ми тук. Не са особено добри, но с телефон толкова. ;-)
Setlist:
1. Destiny
2. Hunting High and Low
3. Speed of Light
4. The Kiss of Judas
5. Deep Unknown
6. A Million Light Years Away
7. Winter Skies
8. Phoenix
9. Forever is Today
10. Paradise
11. Against the Wind
12. Eagleheart
Encore:
13. Forever
14. Father Time
15. Black Diamond

Напишете коментар