КонцертиЬ пак след 15 години

Публикувано от: Валери в Концерти Добавяне на коментари

След 15 години пауза най-после успях да видя/чуя на живо Ь на първият концерт по случай четвъртата годишнина на Тангра Мега Рок, който се проведе в Парти център „4км“ заради „големият интерес“. Класата си е класа, просто няма, нямало е, а и като гледам скоро няма да има наша група на такова ниво. Просто невероятно е да чуеш пак на живо:
Високи сини планини
за сто години пет войни
а пък реките, езерата
за сто години пет преврата

Концертът започна с Breakpoint, Odd Crew и Insmouth които определено са тотално несъвместими като стил с Ь и по тази причина докато свиреха доста хора ги слушаха от колоните във фоайето и пиеха бира. Малко след 22:00ч. Ь започнаха малко по-лекичко с повечко балади и някои нови неща от които най-много ми хареса Срам, после за да не „заспим“ както се изрази Любо изсвириха и по „стари“ неща като Автобиография, Огледалото, 2010, Скоропоговорка, Ь. Някъде по средата имаше страхотно соло на барабани на Линча, накрая за бис разбира се бяха оставили най-доброто Българи и Градът на които просто щях да се разпадна това са две от най-любимите ми песни, не само на българска група, но и въобще. Прегракнах и за изненада дори на самият себе си и след толкова години помнех текстовете им буква по буква. Даже дори и в момента си тананикам:
В Земята рана те пробили
разкъсали зелена плът

отгоре и го построили
така издигнал се Градът.

Мъртъв град и мъртви хора
лутат се с цел една

някъде да се затворят
насаме да изкрещят:
ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!

За този концерт Ь бяха в състав: Любо Малковски – китара и соло вокали, Адри – клавишни и вокали, Линча – барабани, Амебата – бас и Косьо – втора китара и вокали.
Малко повече снимки можете да видите в галерията ми тук.

Напишете коментар