КонцертиHaggard в Пловдив

Публикувано от: Валери в Концерти Добавяне на коментари

Вчера се получи невероятен концерт на Haggard в Пловдив. Добра организация, с едно изключение – техническите проблеми, от които едната китара не се чуваше известно време, както и микрофонията от време на време, но все пак това са бели кахъри, като се вземе впредвид, че нещо подобно се организира за първи път у нас. След като пристигнахме в Пловдив, както и очаквах Haggard правеха все още правеха sound check, та имахме време и да хапнем както бяхме „умряли“ от глад. По този начин избегнахме и голямата бутаница при влизане в летния театър и даже хванахме и доста от sound check-а. То вече ми стана навик да им гледам sound check-а. ;-) Някой ако се оплаква, например Kiss искат над 100$, за да присъстваш на sound check-а им. Поне за мен за да се получи добре, даже трябва да продължи по-дълго при условие, че има толкова много музиканти на сцената. По това време капнаха няколко капки, но за наш късмет не заваля повече.
Някъде около 21:00ч. започна всичко както винаги с въведение и най-после чухме първите акорди на The Observer. Малко се изненадах, че този път Haggard бяха само 9, а не 16 както бяха предишния път, но определено и така се справиха страхотно дори и без басист. ;-) След това изпълниха и любимата ми тяхна песен Herr Mannelig, както и страхотните The Final Victory и Eppur Si Muove. Вече беше минал около час от концерта и тамън си мислех, че са забравили за Пловдивската филхармонията, когато се появиха на сцената и те. С филхармонията започнаха с Tales of Ithiria, след това имаше и самостоятелно изпълнение на музикантите от филхармонията на което всички от Haggard изгледаха от края на сцената. Накрая беше Upon Fallen Autumn Leaves и всички се прибраха под изключително бурните ни овации. Разбира се това не беше края. Asis се появи на сцената благодари ни и извика и на останалите да излязат на сцената и след като се забавиха малко изтърси „Излизайте, публиката ви очаква. Сигурно купонясват вече с филхармонията“. :-) Бисовете започнаха с The Day As Heaven Wept, която Asis посвети на приятелката си присъстваща на концерта. Вече съвсем накрая Asis видимо страхотно изненадан и доволен от урагана от наши овации ни попита почти буквално „А бе я кажете какво искате да ви изсвирим.“, което беше посрещнато с мощни викове Awaking the Centuries и разбира се ни я изсвириха за наша голяма радост. Така вече окончателно завърши този страхотен концерт на Haggard. Купих си едно Haggard-ско вино с мед и видях плакат от техен концерт от емблематичната дата 14-ти април, който имаше цена, но ми го подариха. Сигурно заради датата. ;-) :-)
Трябва специално да отбележа присъствието на доста голямата агитка от Panzer Battalion Bulgaria. Голяма работа сме, няма две мнения по въпроса. Без нас не минава никой концерт. ;-) Тук е мястото и да благодаря на Арт БГ за безплатния транспорт, улесниха ни невероятно много.

Повече снимки можете да видите в галерията ми тук.

Напишете коментар