Вчера беше концерта на Scorpions в София. Всичко започна около обяд, когато се запътих към книжарницата на Хеликон в Гранд Хотел България, където бе организирана сесия за автографи на Rudolf Schenker от Махалото и Хеликон по случай излизането на книгата му Rock Your Life. Там всичко щеше да е идеално, ако доста хора не си показаха рогата като вместо да се наредят на опашката се бутаха най-отпред и стана голяма блъсканица на вратата. Все пак успях да си купя книгата и да си взема автограф.
И така доволен посвърших малко работа и към 18:00ч. се запътихме с Ели, Веси и Никола към почти поляната, където щеше да се проведе концерта. Влязохме доста бързо и лесно тамън на време малко преди да започнат Ахат и както се очакваше във фен зоната не беше голяма бутаница и съвсем спокойно си намерихме място централно срещу сцената на прилично близко разстояние. Ахат се представиха според очакванията с кратък сет от 5 песни като последната разбира се беше Черната овца.

Ахат setlist:
1. Брадвата
2. Огнени души
3. Дървото
4. Монолог
5. Черната овца
След като подготвиха сцената за Scorpions точно в 21:00ч. най-после те се появиха на сцената може би за последен път у нас. Започнаха с едноименната от новия им албум Sting in the Tail. Продължиха с няколко песни от по-старите им албуми от които се открояваше една от любимите ми The Zoo и дойде време за стандартната поредица от балади от които аз харесвам само Holiday. Имаше разбира се и досадата Wind of Change. По това време вече ръмеше което продължи до края и добре, че не заваля по-силно, че щяхме да станем на прасета на тая поляна. ;-) Попяхме малко Happy Birthday за рожденният ден на Matthias и така най-после дочаках това заради което най-вече бях отишъл уникалните Dynamite и Blackout между които беше щурото соло на барабани на щуравия James Kottak. По време на Dynamite аз дивеех като за световно около мен всичко спеше, но и аз така бях на  Wind of Change. :-P Накрая изсвириха Big City Nights, Matthias изтърси „Спасибо“ и се прибраха. Разбира се излязоха малко след това и за биса, който се състоеше от Still Loving You и емблематичната Rock You Like a Hurricane. Така завърши най-вероятно последният им концерт у нас, а ние щастливи се запътихме към малкия Дивак за въстановяване на силите.

Scorpions setlist:
1. Sting in the Tail
2. Make It Real
3. Bad Boys Running Wild
4. The Zoo
5. Coast to Coast
6. Loving You Sunday Morning
7. The Best is Yet to Come
8. Holiday
9. Wind of Change
10. Raised on Rock
11. Tease Me, Please Me
12. Dynamite
13. Kottak Attack
14. Blackout
15. Six String Sting
16. Big City Nights
Encore:
17. Still Loving You
18. Rock You Like a Hurricane

Напишете коментар