КонцертиSofia Rocks 2011

Публикувано от: Валери в Концерти Добавяне на коментари

Вчера та и чак до 1:30ч. днес все пак се проведе Sofia Rocks, за разлика от Sonisphere. ;-) Организацията беше в стила на BEC, но хубавото беше страхотните групи учавстващи във фестивала.
Първи на сцената видях Slade, които се представиха добре, а и аз си чух единствената им песен дето знам Cum on Feel the Noize. По време на паузата си взехме още бири, че на тази жега направо се обезводних и както все още ми светеше слънцето в очите и едвам гледах заради жегата на сцената се появиха и Saxon. В общи линии се представиха на обичайното си високо ниво с един поне от моя гледна точка страхотен сетлист, имаше всички техни песни които аз харесвам най-много.

Saxon setlist:
1. Hammer of the Gods
2. Heavy Metal Thunder
3. Never Surrender
4. Chasing the Bullet
5. Motorcycle Man
6. Back in ’79
7. Atila the Hun
8. Call to Arms
9. And the Bands Played On
10. Crusader
11. Denim and Leather
12. Princess of the Night
13. Wheels of Steel
Следващите на сцената бяха Mike & The Mechanics, които се представиха доста добре, но определено като стил бяха тотално неподходящи. Най-изненадващо за мен разпознах цели три песни от техния сетлист I Can’t Dance, Over My Shoulder и All I Need is a Miracle. А най-доброто впечатление ми направи единият вокалист, който беше с фланелка на Blind Guardian – At the Edge of Time. ;-)
За съжаление началото на Whitesnake изгледахме от опашката за хот-дог, о вече бяхме невероятно гладни, а за такова събитие с толкова много присъстващи местата за продажба на храна и бира бяха много малко, малко по-добре може би беше положението с бирата във фен зоната. разбира се и тоалетните бяха недостатъчни, та и там се чакаше прекалено много. Но това не ми развали настроението след като чух гласа на David Coverdale, който вече не е като преди, но определено все още е на доста високо ниво. От сетлиста им не бих могъл да се оплача, имаше в общи линии от всичко по малко. За финал David изпълни и Soldier of Fortune без музикален съпровод.

Whitesnake setlist:
1. Best Years
2. Give Me All Your Love
3. Love Ain’t No Stranger
4. Is This Love
5. Steal Your Heart Away
6. Forevermore
7. Guitar Solo
8. Love Will Set You Free
9. Drum Solo
10. Fool for Your Lovin’
11. Here I Go Again
12. Still of the Night
Encore:
13. Soldier of Fortune
И така най-накрая след леко закъснение (до този момент програмата вървеше според разписанието) на сцената се появиха и Judas Priest. Не мога да си представя какво би се случило с любимият ни стил музика без тях. Rob Halford все още успява да изпее всичко както трябва, а новият китарист що годе се справя. Не е истина колко много ми липсва китарния дует Tipton/Downing. Комбинацията беше просто меко казано уникална откъдето и да го погледнеш. Те просто нямат аналог и няма и да имат най-вероятно и в бъдеще. Но дори и с Richie Faulkner се получи прилично. Имаше в общи линии за всеки по нещо. На мен само малко ми липсваха Freewheel Burning и A Touch of Evil, но все пак няма как да изсвирят всичко. ;-) За сметка на това имаше Night Crawler и Blood Red Skies. В заключение бих казал само британската стомана още не е ръждясала. ;-)

Judas Priest setlist:
1. Rapid Fire
2. Metal Gods
3. Heading Out to the Highway
4. Judas Rising
5. Starbreaker
6. Victim of Changes
7. Never Satisfied
8. Diamonds & Rust
9. Dawn of Creation/Prophecy
10. Night Crawler
11. Turbo Lover
12. Beyond the Realms of Death
13. The Sentinel
14. Blood Red Skies
15. The Green Manalishi
16. Breaking the Law
17. Painkiller
Encore:
18. The Hellion/Electric Eye
19. Hell Bent for Leather
20. You’ve Got Another Thing Comin’
21. Living after Midnight

Напишете коментар